חסד
שבחסד
תפארת
שבחסד
נצח
שבחסד
הוד
שבחסד
יסוד
שבחסד
מלכות
שבחסד
גבורה
שבחסד
"היום שלשה עשר יום שהם שבוע אחד וששה ימים לעומר " | יסוד שבגבורה
פריצת מחסומים
לאחר שלמדנו על צדדים שונים של מדת הגבורה, עדיין אפשר לחשוב שאחרי ככלות הכל, הגיבור הוא בודד. גיבורים רבים, בחיים ובסיפורים, הם אנשים בודדים מאד. יש יופי בגבורתם ("תפארת שבגבורה"), אבל היופי הזה הוא לעתים מרתיע ומבודד, ולגיבור קשה להזדהות עם מישהו אחר. כאן באה לעזרתנו ספירת היסוד שבה נמצא הכח להשפיע, להתקשר ולכרות ברית עם הזולת. עם היסוד שבגבורה הגיבור שלנו, והגיבור שבתוכנו, אינו נותר לבדו אלא יוצא מעצמו וכורת ברית-אמת עם הזולת.
מהי המשמעות המיוחדת של ספירת היסוד שבתוך ספירת הגבורה? היא מבטאת את העובדה שלעתים רבות, כדי להגיע להתקשרות וכריתת ברית נדרשת גבורה. בין שני אנשים ישנם תמיד פער ומרחק, ומחסומים שצריך להסיר (החל מעצם העובדה שאני אני ואתה אתה). כדי לפרוץ את המחסום, כדי לדלג מעל הפער בין האישיות שלנו לזו של השני – אנו משתמשים במדת הגבורה שבנו. כך הדבר למשל בברית הנישואין, החל מעצם ההחלטה הנועזת להתחתן, לגבור על ההיסוסים האין-סופיים ולקפוץ למים, והמשך בעבודה מתמדת של התגברות על מחיצות ומחסומים שונים הנראים כעומדים בין השניים.
מדת הגבורה, אם כן, מהווה רקע הכרחי ליכולת החיבור בין שתי נשמות שונות, הגוברות בכח אדיר על הפער שביניהן, פוגשות זו את זו ומטביעות חותם זו בזו. כח ההתגברות הזה הוא היסוד שבגבורה.
תרגיל מעשי
לא קשה להצביע על מחסומים שונים במערכות היחסים שאנו מנהלים. אך מחסום לא חייב להשאר. יש בנו את הכוח לגבור על המכשולים הללו, להעיז לקבל החלטות ובזהירות לפרוץ מחסומים.